طراحی باغچه در خانه|ایده‌های جالب طراحی باغچه

در ذهن خود برای چند لحظه حیاط یک خانه را تصور کنید! حیاطی بزرگ عاری از هر گونه گل و گیاه! حتما شما از اهمیت وجود گیاهان و فضاهای سبز در محیط زندگی خود باخبرید! گیاهان می‌توانند با رنگ و شادابی خود فضایی فرح‌بخش را برای شما به ارمغان آورند! بنابراین ایجاد فضاهای سبز در بخش‌های مختلف محل زندگی می‌تواند رنگ و بوی تازه‌ای به زندگی شما ببخشد! یکی از این فضاها باغچه است! شما می‌توانید با علم و دانش اندک و تجربه اقدام به طراحی باغچه‌ای زیبا در حیاط منزل خود کنید! در این مطلب با بستو همراه باشید. ما در این نوشتار نکاتی را در مورد طراحی باغچه در خانه به شما آموزش می‌دهیم تا با بیشتر با این موضوع آشنا شوید و همچنین ایده‌های خلاقانه و جذابی را برای طراحی یک باغچه زیبا و دوست داشتنی به شما ارائه می‌دهیم.

طراحی باغچه در حیاط منزل

حتما می‌دانید که یکی از تفاوت‌های باغچه و باغ در ابعاد و اندازه‌های آن‌هاست و این تفاوت نیز می‌تواند تفاوت‌های دیگری نیز مانند میزان مصالح مورد نیاز، نوع گیاهان و غیره را به دنبال داشته باشد! باغچه فضایی کوچک است که شما می‌توانید با توجه به مساحت حیاط منزل خود آن‌را در گوشه‌ای طراحی کرده و بسازید و از زیبایی آن لذت ببرید!

طراحی باغچه در خانه

گیاهان در طراحی باغچه در خانه

گیاهان از جمله مهم‌ترین عناصر موجود در باغ‌ها و باغچه‌ها هستند! شما می‌توانید گیاهانی زیبا و مناسب را برای طراحی باغچه خانه خود انتخاب کنید و اقدام به کاشت و نگهداری از آن‌ها کنید. وجود گل و گیاه در حیاط خانه، می‌تواند شادابی روزافزونی را برای شما، اعضای خانواده و حتی میهمانانتان فراهم آورد! پس زودتر دست به کار شوید و بقیه را با یک شاهکار زیبا شگفت زده کنید. برای انتخاب نوع گیاه مناسب باغچه حیاط خانه باید عوامل مختلفی مانند شرایط اقلیمی و آب و هوایی، مساحت، نوع خاک، میزان نور، میزان و جهت وزش باد و غیره را در نظر بگیرید تا بتوانید گیاهانی مناسب و بادوام را برای باغچه حیاط خود انتخاب کنید. انتخاب گیاه مثمر یا غیر مثمر نیز یک دوراهی برای شماست که براساس سلیقه و همچنین عوامل ذکر شده می‌توانید یکی از این‌ها یا هر دو را برای کاشت در باغچه حیاط خود انتخاب کنید. از جمله گل و گیاهانی که می‌توانید برای کاشت در باغچه انتخاب کنید، می‌توان به گیاه اختر، سدوم‌ها، گل ناز، نرگس، لادن، درخت کاج، گل آلیسوم، گل شمعدانی، بنفشه و غیره اشاره کرد.

کاشت گیاهان خوراکی در باغچه خانه

شما می‌توانید از باغچه کوچک حیاط خود برای پرورش گیاهان خوراکی نیز استفاده کنید که علاوه بر لذت بردن از زیبایی‌های بصری گیاهان تزئینی، از میوه‌‌ها و سبزیجات تازه باغچه خود نیز بهره مند شوید. گیاهانی نظیر سبزیجات، فلفل، خیار و درختان میوه (در صورتی که فضای کافی دارید) می‌توانند از جمله گزینه‌های مناسب برای کاشت در باغچه باشند.

طراحی باغچه در منزل

محوطه سازی و طراحی فضای سبز: طراحی باغچه در خانه

برای طراحی باغچه در حیاط منزل باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفته و اعمال کرد. همانطور که گفته شد گیاهان بخش مهم و جدایی ناپذیر و باغ و باغچه‌ها هستند! با این حال در نظر گرفتن یک فضای مشخص در حیاط و انتخاب آن است که شاید گاهی انتخاب دشواری نیز باشد. چون باید محل درستی انتخاب شود.

ایجاد فضای نشیمن در حیاط

شما می‌توانید در عین داشتن باغچه‌ای پر گل و زیبا، یک فضای نشیمن نیز در کنار آن داشته باشید تا بتوانید از نشستن در کنار باغچه حیاط خود لذت ببرید. در این بخش از انتخاب مبلمان غافل نشوید. حتما لازم نیست از مبلمان گران قیمت استفاده کنید. احتمالا در بسیاری از منازل تعدادی صندلی و میز پیدا می‌شود که آنقدر ها کاربردی نیستند و حتی شاید در گوشه انبار رها شده‌اند! وقت آن است که آن ها را از انبار خارج کرده و از آن‌ها استفاده کنید! کمی خلاقیت به خرج دهید! بله… حتی اگر میز و صندلی اضافه در منزل ندارید می‌توانید با وسایل مختلف و اضافه‌ای که در منزل دارید مبلمان کوچکی طراحی کنید! این وسایل می‌تواند شامل سنگ و بلوک‌های بزرگ و حتی لاستیک باشد. شما می‌توانید با اسفنج، پارچه یا مواردی از این قبیل با خلاقیت خود مبلمانی زیبا و رنگارنگ برای باغچه خود آماده کنید و آن‌ها را با روکش و رومیزی‌های زیبا تزئین کنید.

طراحی باغچه در منزل

نورپردازی باغچه حیاط

قطعا باغچه حیاط شما به نور کافی احتیاج دارد! نیاز به هزینه بالا نیست. شما می‌توانید با لامپ‌های کوچک فضای نورانی و زیبایی را در محوطه باغچه خود ایجاد کنید. در نور پردازی می‌توانید از لامپ‌های دفنی نیز استفاده کنید که ایده‌ای جذاب برای باغ و باغچه است.

طراحی باغچه در خانه

رنگ بندی در باغچه منازل

به تعادل و هارمونی رنگی باغچه خود توجه کنید! بله…رنگ عنصر بسیار مهمی در زیبایی شناختی یک فضای طراحی شده است. ترکیب رنگی استفاده شده سلیقه و خلاقیت شما را نشان می‌دهد. بر اساس علایق و همچنین قوانین ترکیب رنگ‌ها در کنار یکدیگر، می‌توانید فضایی خوش آب و رنگ را در باغچه حیاط خود داشته باشید. در این مورد، به رنگ بندی مبلمان، حصارها و حتی گل‌ها توجه کنید.

طراحی باغچه

ایجاد حصار برای زیبایی باغچه

شما می‌توانید از وسایل مختلفی نظیر تکه چوب‌های اضافه برای ساختن حصار دور باغچه استفاده کنید. این حصارها می‌توانند زیبایی چشم‌نوازی را به حیاط و باغچه شما بدهند. همچنین از چوب‌های کوچک می‌توانید برای ایجاد مسیرهای کوچک و زیبا درون باغچه حیاط خود استفاده کنید.

استفاده از گلدان دیواری روی یک دیوار در باغچه نیز می‌توانید ایده جذاب و خاصی باشد.

طراحی باغچه

ایجاد آبنما در باغچه

حتما شنیدن صدای آرامش بخش آب در باغچه می‌تواند حسابی حال شما را خوب کند و همچنین تماشای زیبایی‌های یک آبنمای مدرن. پس دست به کار شوید. یک آبنما زیبا برای باغچه خود انتخاب کرده و نصب کنید.

طراحی باغچه

در این نوشتار با نکات و ایده‌هایی در مورد طراحی باغچه در منزل آشنا شدید. امیدواریم این مطلب برای شما مفیده بوده باشد و بتوانید باغچه‌ای زیبا در حیاط خانه خود طراحی کنید. از همراهی شما با بستو سپاسگزاریم :)

تصاویری زیبا از چند باغ ژاپنی در دنیا| تصاویر باغ ژاپنی

طراحی باغ از جمله فعالیت‌هایی است که سالهاست توجه معماران را به خود جلب کرده است. طراحی باغ به نوعی ارتباط انسان با طبیعت پیرامون خویش بوده و زمینه‌ای برای بروز ایده و خلاقیت‌های گوناگون انسان است. بهره‌گیری از طبیعت و ویژگی‌های آن از جمله ابتدایی ترین اهداف طراحی باغ‌ها بوده است. اما با گذشت  زمان انسان با در دست گرفتن ابزار گوناگون و کسب دانش و اطلاعات وسیع این امر را شخصی‌تر کرده و با استفاده از قوه تخیل و ایده‌های خود اقدام به بهره گیری از گیاهان و همچنین برخی المان‌ها در طراحی باغ‌های مختلف کرده است. می‌توان گفت باغ یک نوع فضای بسته و محصور است که انسان آن را برای بهره‌گیری از مزایای مختلف در مکان و زمان مشخص تاسیس می‌کند. وجود گیاهان در باغ‌ها، سرسبزی، آرامش و زیبایی‌های بصری را با خود به همراه دارد. همچنین وجود گیاهان، فضای اطراف را از آلودگی‌ها پاک می‌کند. وجود سرسبزی باعث بهتر شدن روحیه افراد نیز می‌شود. باغ‌ها معمولا در سبک‌های گوناگون نظیر ایرانی، فرانسوی، رومی، ژاپنی و غیره ساخته می‌شوند. یکی از انواع باغ‌ها باغ ژاپنی است! برای آشنایی با این نوع از باغ می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

طراحی باغ ژاپنی|باغی اعجاب انگیز

 

در این مطلب با بستو همراه باشید تا چند نمونه ازتصاویر باغ ژاپنی را در به شما نشان دهیم!

تصاویر باغ ژاپنی

باغ Okochi Sanso در کیوتو

تصاویر باغ ژاپنی

تصاویر باغ ژاپنی

باغ Tenryuji در کیوتو

تصاویر باغ ژاپنی

تصاویر باغ ژاپنی

باغ  Tonogayato در توکیو

تصاویر باغ ژاپنی

تصاویر باغ ژاپنی

باغ Shinjuku Gyoen در توکیو

تصاویر باغ ژاپنی

تصاویر باغ ژاپنی

پارک Kuju Flower در شهر تاکتا

تصاویر باغ ژاپنی

تصاویر باغ ژاپنی

باغ Korakuen در اوکایاما

تصاویر باغ ژاپنی

تصاویر باغ ژاپنی

باغ Kenrokuen در کانازاوا

تصاویر باغ ژاپنی

 

در این مطلب از بستو، شما تصاویری از چند نمونه باغ ژاپنی را مشاهده کردید! از همراهی شما با بستو سپاسگزاریم :)

طراحی باغ ژاپنی|باغی اعجاب انگیز

طراحی باغ یکی از فعالیت‌هایی است که طی سالیان توجه افراد به خصوص معماران را به خود جلب کرده است. طراحی باغ به نوعی ارتباط انسان با طبیعت است و زمینه‌ای است برای بروز ایده و خلاقیت‌های گوناگون. بهره‌گیری از طبیعت و ویژگی‌های آن از جمله ابتدایی ترین اهداف طراحی باغ‌ها بوده است. اما به مرور زمان انسان با در دست گرفتن ابزار و کسب دانش و اطلاعات این امر را محدودتر کرده و با استفاده از قوه تخیل خود اقدام به بهره گیری از گیاهان و همچنین برخی المان‌ها در طراحی باغ کرده است. باغ نوعی فضای محصور است که انسان آن را برای بهره‌گیری از مزایای مختلف در مکان و زمان مشخصی تاسیس می‌کند. وجود گیاهان در باغ‌ها سرسبزی، آرامش و زیبایی‌های بصری را با خود به همراه دارد. همچنین وجود گیاهان، فضای اطراف را از آلودگی‌ها پاک می‌کند. باغ‌ها معمولا در سبک‌های گوناگونی نظیر ایرانی، فرانسوی، رومی، ژاپنی و غیره ساخته می‌شوند. یکی از انواع باغ‌ها باغ ژاپنی است! در این مطلب با بستو همراه باشید تا شما را با طراحی باغ ژاپنی و ویژگی‌های آن آشنا کنیم!

طراحی باغ ژاپنی: باغ ژاپنی چیست؟

باغ ژاپنی سبکی از باغ‌هاست که مهم‌ترین عنصر مورد استفاده در آن، طبیعت است! الهام گرفتن از طبیعت و زیبایی‌های آن! این سبک از طراحی باغ، بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت دارد! در طراحی باغ ژاپنی، استفاده از گل‌ها با رنگ‌های بسیار متنوع، اهمیت بالایی دارد. همچنین بهره گیری از المان‌هایی نظیر سنگ، نرده‌هایی از جنس‌های نظیر بامبو، برکه، آبشار پل و سایر موارد مورد توجه است. در طراحی باغ ژاپنی از سنگ‌ها با اشکال نامنظم استفاده می‌شود. استفاده از جزایر مصنوعی کوچک نیز در باغ ژاپنی جایگاه خاصی دارد.

ویژگی‌های باغ ژاپنی

  • کلیت باغ ژاپنی شبیه سازی از طبیعت و عناصر گوناگون است.
  • وجود تعادل و هارمونی: در سبک باغ سازی ژاپنی عنصری حاکم بر عنصر دیگر نیست و تعادل مشخصی بین عناصر باغ وجود دارد!
  • این باغ‌ها بر اساس تفکرات فلسفی ساخته می‌شوند.
  • همه چیز نامتقارن است!
  • نمادگرایی از جمله ویژگی‌های مهم و تعیین کننده در طراحی باغ ژاپنی است.

طراحی باغ ژاپنی

انواع باغ ژاپنی

  • باغ صخره ای ژاپنی
  • باغ چای ژاپنی
  • باغ های خشک
  • باغ تپه

آنچه در باغ ژاپنی دیده می‌شود:

  • سنگ
  • آبشار
  • فانوس ژاپنی
  • پل و طاق
  • دروازه
  • تپه
  • حصار یا مرزهای جداکننده
  • و سایر موارد

در یک باغ ژاپنی ممکن است شما ترکیبی از این عناصر را مشاهده کنید که در کنار گیاهان گوناگون فضایی زیبا را فراهم می‌آورد. شاید به نوعی بتوان گفت المان‌های موجود در طراحی باغ ژاپنی بازتابی از فرهنگ آن کشور است و هر کدام از آن‌ها به صورت سمبلیک نمایانگر بخشی از طبیعت است. به طور معمول در باغ‌های ژاپنی سنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردارند که معمولا به صورت نامنظم در کنار هم قرار گرفته و زیبایی بصری خاصی را ایجاد می‌کنند. گاهی چیدمان این سنگ‌ها بر اساس اعتقادات مذهبی نیز شکل می‌گیرد. 

یکی از مواردی که در طراحی باغ ژاپنی دیده می‌شود، عدم تقارن است! این امر شاید یادآور و نشانگر این مسئله باشد که در طبیعت خطوط صاف و منظم به معنای مطلق وجود ندارند.

طراحی باغ ژاپنی

مسیرها در طراحی باغ ژاپنی

همانطور که اشاره شد در طراحی باغ ژاپنی الهام از طبیعت جز عناصر اصلی است. وجود نمادهای سمبلیک فرهنگی از ویژگی‌های باغ‌ ژاپنی بوده و افراد را وادار به تفکر می‌کند. در این باغ‌ها مسیرهای مختلفی برای قدم زدن و لذت بردن افراد از طبیعت و شاید تفکر! وجود دارد! این مسیرهای خاص با اشکال و طراحی خاص‌تر، اغلب ماسه‌ای، شنی یا سنگی هستند!
نکته: در باغ ژاپنی از تزئینات و همچنین مواردی نظیر مبلمان نیز استفاده می‌شود.
باغ ژاپنی

ابزار به کار رفته برای ساخت باغ ژاپنی

  • سنگ در ابعاد و شکل‌های گوناگون
  • سنگ ریزه
  • گیاهان مناسب
  • بیل و بیلچه
  • شن کش
  • طناب

بله! شما می‌توانید یک باغ ژاپنی طراحی کنید! ابتدا فضای مورد نظر برای احداث باغ ژاپنی را مشخص کنید. این فضا می‌تواند بنا به مساحت ملک و سلیقه شما کوچک یا بزرگ باشد! یک فضای مستطیل شکل را انتخاب کنید. فراموش نکنید که حصار یکی از عناصر در باغ ژاپنی است. شما می‌توانید از پرچین استفاده کنید. فضای انتخاب شده را تمیز کنید و همچنین از تراز و صاف بودن آن اطمینان حاصل کنید! فضای مشخصی را برای پرچین تعیین کنید. خاک بخش مورد نظر را صاف کنید! قرار است المان‌های نظیر سنگ یا چیزهای دیگر به صورت نامتقارن در باغ ژاپنی شما قرار بگیرند! سنگ‌ها، سنگ‌ریزه‌ها و گیاهان مناسب باغ ژاپنی را در سوراخ‌ها یا جاهایی که قبلا مشخص کرده‌اید، قرار دهید! می‌توانید برای ایجاد نماد تپه، از برجسته کردن خاک استفاده کنید.

طراحی باغ ژاپنی

گیاهان باغ ژاپنی: چه گیاهانی برای باغ ژاپنی مناسب اند؟

موارد زیر برخی گیاهان مناسب طراحی باغ ژاپنی هستند:

  • انواع ارس ها و گیاهان گلدار
  • درختچه هایی مانند: Pinus muga 
  • گونه های درختی
  • گیاهان پوششی
  • گونه های متفاوت بامبو
  • زنبق، افرا، به ژاپنی و غیره

طراحی باغ ژاپنی

 

در این مطلب با نکاتی در مورد طراحی باغ ژاپنی آشنا شدید. ممنون که با بستو همراهید :)

 

قوانین و ضوابط فضاهای سبز شهری! آنچه باید بدانید.

با روند رو به رشد جمعیت در جهان و پیشرفت شهرنشینی، انسان‌ها از طبیعت دور شده‌اند و  دخالت در محیط‌های طبیعی آسیب‌های فراوانی را به محیط زیست و زیستگاه‌های سایر موجودات وارد کرده است. برای رفع این مشکل انسان‌ها  اقدام به احداث فضای سبز در شهرها نموده اند. فضای سبز شهری بخشی از فضاهای شهر است که گیاهان مختلفی نظیر درختان، درختچه‌ها، گل‌ها، چمن‌ها و موارد دیگر را در برمی گیرد. این فضاها بر اساس قوانین و معیارهای گوناگون در بخش‌های مختلف شهرها احداث می‌شوند. طبیعتا ایجاد چنین فضاهایی در شهرها مستلزم قوانینی است! قوانین و ضوابط فضاهای سبز شهری! برای خواندن مطالب بیش‌تر در مورد طراحی فضای شهری، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

ضوابط و قوانین فضای سبز شهری

طراحی فضای سبز شهری و نکات آن

دفتر امور فنی و تدوین معیارهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با توجه به اهمیت فضاهای سبز شهری در کشور اقدام به مطالعه و بررسی ضوابط فضاهای سبز شهری کرده است. در این مطلب بستو شما را با برخی از این قوانین و ضوابط آشنا می‌کند. با ما همراه باشید.

قوانین و ضوابط فضاهای سبز شهری

بررسی فضاهای سبز شهری از دیدگاه زیست محیطی، شامل مواردی چون کاهش آلودگی هوا، کاهش آلودگی صوتی، بهبود شرایط زیست اقلیمی در شهر، افزایش کیفیت آب‌های زیرزمینی هم چنین کاهش گازهای گلخانه ای است.  هم چنین فضای سبز می تواند به طور قابل توجهی دمای هوا را کاهش دهد و به عنوان بخشی از دید و منظر شهری، تامین کننده ارزشهای زیبایی شناختی ذهنی مردم باشد. ضوابط طراحی فضای سبز شهری در سال ۱۳۷۹ در راستای کمک برای بهبود وضعیت فعلی کشور تهیه شده است.

نکات:

۱ .  توسعه ی فضای سبز شهری باید براساس نگرشی درست نسبت به نیازهای زیست محیطی و اجتماعی شهر و نیز امکانات و سیاست گذاری های ارتقای بهره وری و توسعه ی پایدار صورت گیرد . به طورکلی، هدف از بهسازی و توسعه ی فضای سبز شهری باید حفاظت و حمایت از فضاهای طبیعی و سبز موجود و افزایش توان و بازدهی اکولوژیکی باشد.

۲ . برنامه ریزی زمین، به معنای فرآیندی به منظور هدایت توسعه ی زمین ، مرتبط با منابع طبیعی و نیازهای انسان است.
۳ . فرآیند برنامه ریزی، باید دارای دو ویژگی باشد : برای همه دست اندر کاران  قابل اجراء و عملی باشد و از نظر همه ی متخصصی، معتبر باشد. همچنین باید منابع محیطی، منابع اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

۴ . عوامل اکولوژیک موثر در فرآیند برنامه ریزی برای محدوده ای از زمین ، باید شناسایی شوند. مواردی مانند، اقلیم ، منابع آبی، زمین شناسی و خاک شناسی، پوشش گیاهی و پراکنش جانوری و غیره.

قوانین فضای سبز

قوانین و ضوابط فضاهای سبز شهری:فرآیند برنامه ریزی

مراحل و فرآیند برنامه ریزی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱ . ارزیابی محیط طبیعی
۲ . تجزیه و تحلیل استفاده کنندگان و قوانین آن ها درمورد تامین تسهیلات مورد نیاز هر فعالیت
۳ . ارزیابی توان زمین
۴ . ارزیابی امکان و ایجاد تغییر در خصوصیات فیزیکی زمین
۵ . ارزیابی آثار هر گونه تغییری در جنبه های فیزیکی

اصول طراحی فضای سبز

  • طراحی فضای سبز، باید مبتنی بر راحتی، زیبایی، دوام و صرفه ی اقتصادی و احترام به محیط طبیعی باشد.
  • در طراحی فضای سبز ، از گیاهان به عنوان عناصر معماری استفاده می‌شود که باید دارای ویژگی‌های منحصر به فردی باشند. این ویژگی ها باید براساس
    اصول زیبایی شناختی، ریتم، تناسب، تعادل و توازن باشد.

فضای سبز شهری

ضوابط طراحی فضای سبز

ضوابط و مقررات عام
شامل مقرراتی می شود که به صورت قانون در سطح  شهرهای کشور ، لازم الاجرا هستند.
نکاتی نظیر مرکزیت، دسترسی، سلسه مراتبی، سازگاری با کاربری های مجاور و غیره باید مورد توجه قرار گیرد.

ضوابط برنامه ریزی در بخش‌های مختلف نظیر پارک‌ها، پارک‌های ملی، باغ، میادین و غیره با یکدیگر متفاوت است.

قوانین انتخاب گیاهان در طراحی
فضای سبز

۱ .  در انتخاب گونه های گیاهی، باید همواره مسایل بوم شناختی را مدنظر قرار گرفته شود.

۲ . یکی از مهمترین ویژگی‌های بوم شناختی، حفظ تنوع گونه ای است که باید در عرصه های کلان مدنظر قرار داده شود.

۳ . ضوابط کاشت درختان بر اساس اندازه و فاصله کاشت و حدود گسترش ریشه باید رعایت شود.

۴ . دستورالعمل و ضوابط هرس حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

۵ . قوانین بهره برداری و نگهداری سیستم های آبیاری فضای سبز باید مورد بررسی و توجه باشند.

۶٫ سازگاری هر گونه گیاهی با محیط و سایر گونه‌ها باید بررسی شود.

۷٫ مسئله گونه‌های غیربومی باید با دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

انتخاب گیاهان باید بر اساس اصول زیر باشد:

انتخاب گیاهان براساس نیاز طراحی.

انتخاب گیاهان براساس پراکنش جغرافیایی گیاهان.

انتخاب گیاهان براساس نیاز های بیولوژیک گیاهان.

 انتخاب گیاهان براساس معیارهای زیبایی شناختی.

قوانین فضای سبز شهرها

در این نوشتار مطالب و نکاتی را در مورد قوانین و ضوابط فضاهای سبز شهری مطالعه کردید. برای اطلاع از جزئیات بیش‌تر می‌توانید به لینک زیر مراجعه کرده و فایل مورد نظر را دانلود کنید:

قوانین فضای سبز شهری

از همراهی شما با بستو سپاسگزاریم.

طراحی فضای سبز شهری و نکات آن

یکی از مشکلاتی که امروزه دامن‌گیر افراد ساکن در شهرها شده است دور بودن از فضاهای سبز است. زندگی شهری، ساخت و ساز ساختمان‌های بلند و آسمان‌خراش‌ها، آلودگی‌های حاصل از سوخت‌های فسیلی و سایر موارد می‌تواند تاثیرات منفی بسیاری بر روحیه افراد ساکن در شهرها بگذارد. وجود فضاهای سبز در شهرها در کنار ایجاد زیبایی باعث شادابی و سلامتی روحی و جسمی افراد می‌شوند.

در این مطلب با بستو همراه باشید تا شما را با نکاتی پیرامون طراحی فضای سبز شهری آشنا کنیم.

طراحی فضای سبز: فضای سبز چیست؟

باید برایتان جالب باشد که بدانید فضای سبز دقیقا چیست! طراحی آن شامل چه معیارهایی است و مسائلی از این قبیل! کم‌تر از نیم قرن است که مبحث فضای سبز و طراحی فضای سبز وارد مباحث شهرسازی شده است. فضای سبز شهری بخشی از فضاهای شهر است که گیاهان مختلفی نظیر درختان، درختچه‌ها، گل‌ها، چمن‌ها و موارد دیگر را در برمی گیرد. این فضاها بر اساس قوانین و معیارهای گوناگون در بخش‌های مختلف شهرها احداث می‌شوند.

طراحی فضای سبز

مزایا و فواید فضای سبز شهری

بودن فضاهای سبز در شهرها مزایا و فواید مختلفی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‎‌کنیم:

  • کاهش دی اکسید کربن محیط
  • کاهش آلودگی هوا
  • کاهش آلودگی‌های صوتی
  • کاهش گرمای اضافی محیط
  • ایجاد هوایی مطبوع
  • ایجاد آرامش روحی برای افراد
  • کاهش استرس‌های شهری
  • ایجاد زیبایی‌های بصری

فضای سبز شهری

دسته‌بندی فضای سبز

فضاهای سبز شهری دارای دسته‌بندی‌های خاصی هستند:

  • فضاهای سبز عمومی:

فضاهای سبزی که در بخش‌های مختلف شهرها وجود دارند و قابل استفاده توسط عموم هستند. پارک‌های علمی، تفریحی، ملی، آموزشی و غیره، باغ‌ها، فضاهای سبز خطی و غیره.

  • فضای سبز نیمه خصوصی:

این نوع از فضاهای شهری در اختیار و مالکیت ادارات، سازمان‌ها، نهادها، مراکز آموزشی و بقیه بخش‌هایی از این دست است که بیش‌تر توسط کارکنان و مراجعین همین بخش‌ها قابل استفاده است.

  • فضای سبز خصوصی:

این نوع از فضاهای شهری کاربری عمومی ندارند و مالکیتشان بر عهده افراد است. برای مثال باغچه‌ها منازل و باغ‌های شخصی.

  • فضای سبز خیابانی:

شامل فضاهای سبز حاشیه خیابان‌ها، بزرگراه‌ها، پیاده روها، میادین، گذرگاه‌ها، فضاهای اصلاح ترافیک و غیره است.

 

نکته: باغ بام‌ها (روف گاردن) و دیوارهای سبز نیز می‌توانند جزئی از فضاهای سبز شهری باشند!

 

طراحی فضای سبز

فضای سبز شهری و کاهش آلودگی

امروزه با توجه به فعالیت‌های انسانی  و مصرف بالای سوخت‎‌های فسیلی، میزان آلودگی‌ها و همچنین گازهای گلخانه‌ای افزایش چشم‌گیری پیدا کرده‌اند. وجود این آلودگی‌ها و همچنین گازهایی نظیر دی اکسید کربن پیامدهای ناگواری را برای کره زمین و ساکنین آن به بار می‌آورد. پدیده تغییر اقلیم، گرمایش جهانی، افزایش عوامل بیماری‌زا، بهم خوردن نظم اکوسیستم‌های خشکی و آبی همه و همه از عواقب فعالیت‌های انسانی است. در مورد موضوع مورد بحث ما، استفاده بالا از سوخت و انرژی و تولید آلودگی توسط افراد و اتومبیل‌ها و همچنین ساختمان‌ها و کارخانه‌ها به شدت باعث آلودگی در فضاهای شهری می‌شوند. حتما می‌دانید که میزان این آلودگی‌ها در برخی روزهای سال به حدی می‌رسد که هشدارهای پی در پی توسط دولت‌ها برای عدم خروج افراد از منزل ارائه می‌شود! آلودگی‌هایی که می‌تواند منجر به بیماری و حتی مرگ افراد به خصوص در رده‌های سنی حساس شود!

همانطور که می‌دانید گیاهان می‌توانند این آلودگی‌ها و همچنین گازهایی نظیر دی اکسید کربن را دریافت کرده و میزان آن‌ها را در محیط کاهش دهند. پس اهمیت وجود گیاهان گوناگون در فضاهای شهری بر هیچ کس پوشیده نیست! فضاهای سبز شهری با در برگرفتن گیاهان مختلف در عین ایجاد زیبایی بصری تاثیر به سزایی در کاهش آلودگی‌های محیطی دارند. پس باید به وجود این فضاها در شهرها اهمیت بیش‌تری داد.

طراحی فضای سبز

اصول طراحی فضای سبز شهری

طراحی فضای سبز نیاز به تخصص طراحی دارد و موارد گوناگونی باید در آن رعایت شود! برنامه‌ریزی، مدیریت درست، آشنایی با فضاهای مختلف شهری، آشنایی با گیاهان مختلف، اشراف به قوانین گوناگون در این زمینه و سایر موارد نکاتی است که در طراحی باید به آن‌ها توجه شود.

در طراحی فضای سبز شهری متخصصین، مدیران، معماران منظر و سایر افراد دست به دست هم داده و به طراحی فضای سبز می‌پردازند. در مراحل مختلف طراحی فضای سبز، ایده‌های مختلف در تلفیق با علم، تخصص و هنر نقش به سزایی دارد.

برای طراحی فضای سبز باید مراحل مختلفی شناخته و طی شود تا بهترین نتیجه ممکن حاصل آید. برخی از این مراحل شامل موارد زیر است:

  • ایده‌پردازی‌ها
  • شناسایی نیازها،مکان‎‌ها، گیاهان مختلف، مرور قوانین شهری
  • بررسی امکان پذیری اجرای طرح‌ها و ایده‌های مورد نظر

به طور خلاصه می‌توان مراحل طراحی فضای سبز را اینگونه شرح داد: بازدید از محیط مورد نظر، ترسیم، تصویر منظره ، طراحی با دست و  طراحی به کمک کامپیوتر و نرم افزارهای مخصوص

در طراحی فضای سبز باید به این نکات توجه ویژه‌ای داشت:  شرایط آب و هوایی، نوع خاک، میزان رطوبت، میزان بارش، شیب زمین و سایر موارد.

تعیین نوع گیاهانی که قرار است در فضاهای سبز شهری کاشته شوند، مرحله بسیار حیاتی و مهمی در زمینه طراحی فضای سبز است. برای این مرحله بهتر است از افراد متخصص و آگاه کمک گرفته شود! افرادی که گیاهان و نیازهای آن‌ها را می‌شناسند و هچنین با اقلیم و موقعیت آب و هوایی هر منطقه آشنایی کامل دارند! به طور مثال ممکن است گیاه خاصی که نیازمند آب فراوان است برای کاشت در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، مناسب نباشد!

طراحی فضای سبز

 

به طور کلی وجود فضاهای سبز شهری در بخش‌های مختلف شهرها دارای اهمیت و مزایای فراوانی است که در این نوشتار به آن‌ها اشاره شد. ممنون که در بستو با ما همراهید!

 

 

محوطه سازی باغ|ایده‌های طراحی باغ

آیا می‌دانید داشتن فضایی سبز چقدر می‌تواند در زیبایی ساختمان شما تاثیرگذار باشد؟ُ و حتی در روحیه شما؟ پس به حتما به فکر ایجاد باغی زیبا در ساختمان خود باشید تا خودتان، اعضای خانواده و میهمانانتان از زیبایی باغ شما حیرت زده شوند.

ایجاد فضای سبز و محوطه سازی باغ از مسائلی است که در علم معماری امروز رواج بسیاری دارد و افراد می‌توانند با علم، ایده و خلاقیت آثار زیبایی خلق کنند! در این مطلب با بستو همراه باشید تا شما را با محوطه سازی باغ و ایده‌هایی زیبا و خلاقانه برای طراحی باغ آشنا کنیم! پس از آن شما می‌توانید از منظره‌ای زیبا در فضای محل زندگی‌تان بهره‌مند شوید!

محوطه‌سازی باغ

محوطه سازی باغ یا طراحی باغ به مجموعه‌ای از مراحل گفته می‌شود که در آن با اضافه کردن المان‌های مختلف به فضا، محوطه‌ای به نام باغ ایجاد می‌شود. در طراحی باغ می‌توان از گیاهان مختلفی استفاده کرد. بدین ترتیب که با تلفیق و کاشت گیاهانی نظیر درخت‌ها، درختچه‌ها و گل‌های گوناگون فضایی دلپذیر را در قالب یک باغ ایجاد کنید. فراموش نکنید که در کنار کاشت گیاهان در فضای باغ، می‌توانید از گلدان‌ها در محوطه سازی باغ می‌توانید از المان‌های مختلفی نیز بهره بگیرید.

محوطه سازی باغ

طراحی باغ با ایده‌های خلاقانه و نو

شما می‌توانید باغی زیبا با معیارهای مدرن امروزی داشته باشید! بله. دسترسی به این هدف اصلا پیچیده نیست. یکی از روش‌ها این است که محوطه سازی باغ خود را به یک گروه از متخصصین خبره بسپارید تا با روش‌های نوین باغی زیبا را برایتان طراحی کنند! خودتان نیز می‌توانید دست به کار شوید! ایده‌های خلاقانه خود را به کار ببندید و در طراحی از آن‌ها استفاده کنید!

گیاهان باغ و مرزبندی در محوطه سازی باغ

شما می‌توانید از گیاهان مختلفی در طراحی باغ استفاده کنید. استفاده از گل‌ها در رنگ‌بندی‌های متفاوت را فراموش نکنید. تنوع رنگی می‌تواند زیبایی چشم‌نوازی را برای باغ شما به ارمغان آورد. اکنون نوبت طرحی است که بتوانید گیاهان را در قالب آن پیاده کنید. می‌توانید از اشکال هندسی منظم و متقارن استفاده کنید و گیاهان را درون این اشکال بکارید! سپس مرزبندی این اشکال را مشخص کنید.

طراحی و محوطه سازی باغ

استفاده از مصالح گوناگون در طراحی باغ

شما می‌توانید از مصالحی مانند سنگ، چوب، سنگریزه، کاشی، سرامیک و سایر موارد برای طراحی و محوطه سازی باغ استفاده کنید. این مصالح در ترکیب با گیاهان مختلف منظره‌ای زیبا را به باغ شما می‌بخشد. همچنین می‌توانید با استفاده از این مصالح مواردی تزئینی و یا کاربردی مانند نیکمت، آلاچیق، رواق، باربیکیو، آبنما، برکه، مسیرهای بین باغ و غیره را طراحی کنید و زیبایی باغتان را دو چندان کنید.

باغ

استفاده از مبلمان در محوطه سازی باغ

استفاده از مبلمانی شیک و مدرن را در باغ خود از قلم نیندازید. مبل، میز، صندلی‎هایی با طرح های زیبا می‌توانید در کنار کاربردی که دارند، فضای باغ شما را مدرن و زیباتر نشان دهند.

 

تناسب رنگ بین مبلمان و مصالح با گیاهان

شما می‌توانید تناسب رنگی مناسب را بین مصالح و گیاهان خود بر قرار کنید. این تناسب با توجه به اصول و قواعد رنگ بندی و همچنین سلیقه افراد می‌تواند متفاوت باشد! برخی یکنواخت بودن رنگ را در تمامی قسمت‌های باغ می پسندند و برخی معتقدند تضاد رنگی می‌تواند زیبایی بیش‌تری ایجاد کند!

مبلمان باغ

کف سازی در طراحی باغ

این بخش از طراحی باغ جز مرحله hard scape محسوب می‌شود! در این مرحله بسیار مهم است که از چه مصالحی با چه جنس و رنگی استفاده کنید. که همه این‌ها بستگی به شرایط منزل شما و سلیقه شخصی بستگی دارد. در این بخش مواردی نظیر استحکام، امنیت و زیبایی دارای اهمیت بالایی است. با استفاده از کف‌سازی می‌توانید مسیرهایی باریک و زیبا را نیز در بین گیاهان باغ خود ایجاد کنید و زیبایی دو چندانی به باغ شما می‌دهد.

محوطه سازی

نورپردازی در محوطه سازی  باغ

برای آنکه المان‌های به کار گرفته شده در باغ شما زیبایی و نمای خود را به بهترین نحو نشان دهند، باید باغ از نورپردازی کافی برخوردار باشد! استفاده از لامپ‌های متناسب با فضای باغ شما می‌تواند نمای زیبا و روشن به محیط ببخشد تا در شب‌نشینی‌ها از فضای زیبای باغتان لذت ببرید.

نورپردازی باغ

 

در این مطلب نکاتی را درباره طراحی باغ و محوطه‌سازی باغ مطالعه کردید. امیدواریم این مطالب برایتان مفید بوده باشد. با بستو همراه باشید.

 

معماری سبز در ایران | معماری، رویاروی تغییرات اقلیمی

تغیرات اقلیمی یا Climate change چیست؟ چه چیزهایی در مورد گرمایش جهانی یا Global warming می‌دانید؟ این‌ها مسائلی هستند که چند سالی است گریبان‌گیر کره زمین و ساکنین آن شده است و بر ابعاد مختلف زندگی انسان، گیاهان و جانوران تاثیر گذاشته است. با شروع انقلاب صنعتی فعالیت‌های انسانی و استفاده از سوخت‌های فسیلی افزایش روز افزونی پیدا کرد. توسعه صنعت حمل و نقل شهری، دریایی، ساختمان سازی، مصرف بالای انرژی توسط انسان، جنگل‌زدایی و از بین بردن مراتع همه و همه دست به دست هم دادند تا میزان گازهای گلخانه‌ای در جو زمین از حد طبیعی فراتر رود و موجب ایجاد تغییراتی در شرایط اقلیمی مناطق مختلف کره زمین گردد.همانطور که اشاره شد این تغییرات بر همه ابعاد زندگی انسان‌ها تاثیر گذاشته است. یکی از این ابعاد مبحث معماری و شهرسازی است. شما در این مطلب با موضوع معماری سبز در ایران و رویارویی معماری با تغییرات اقلیمی بیش‌تر آشنا می‌شوید. با بستو همراه باشید!

پدیده تغییرات اقلیمی-گرمایش جهانی

 اثر افزایش گازهای گلخانه‌ای

گرمایش جهانی

گازخانه‌های گلخانه‌ای مانند دی اکسید کربن به طور طبیعی در جو کره زمین وجود دارند و با دریافت بخشی از انرژی تابشی خورشید و جذب آن باعث ایجاد گرمایی مطلوب در کره زمین می‌شوند. با افزایش فعالیت‌های انسانی و مصرف بی رویه سوخت و انرژی میزان آزادسازی گازهای گلخانه‌ای افزایش چشم گیری داشته است. در نتیجه میزان این گازها در جو زمین از حد طبیعی فراتر رفته و باعث می‌شود گرمای بیش‌تر در کره زمین باقی بماند و نتیجه این امر افزایش دمای میانگین کره زمین و یا همان گرمایش است که جزئی از پیامدهای پدیده تغییر اقلیم محسوب می‌شود.

 

معماری سبز

استفاده بی رویه از سوخت و انرژی توسط انسان

امروزه از معضلات اصلی طبیعت و کره زمین استفاده بیش از حد انسان از سوخت‌های فسیلی و انرژی است. سوخت‌هایی که حاصلش تولید گازهای گلخانه‌ای بوده و از سوی دیگر منجر به اتمام منابع می‌شود و این زنگ خطری برای نسل‌های بعد از ما به شمار می‌آید. از بین راه‌حل‌های موجود برای کاهش آلودگی ناشی از استفاده سوخت‌های فسیلی، می‌توان به استفاده از انرژی پاک اشاره کرد. انرژی پاک شامل استفاده از انرژی خورشیدی، انرژی باد، انرژی زیست توده و انرژی زمین گرمایی باشد.

معماری

معماری سبز (پایدار) _ ساختمان سبز

معماری سبز یکی از رویکردهایی است که امروزه در مباحث معماری بسیار مورد توجه است. در این سبک از معماری احترام به طبیعت به عنوان عنصری مهم و حیاتی برای بقای نسل بشر بسیار مهم است. در معماری سبز سعی بر آن است که اثرات مخربی که ممکن است طبیعت و همچنین بقای انسان را تحت شعاع قرار دهد، کاهش پیدا کند و همچنین حفظ منابع انرژی برای طولانی مدت مد نظر قرار گرفته شود.

معماری پایدار

اصول و مبانی معماری سبز

در معماری پایدار اصول و قوانینی مورد توجه قرار می‌گیرد تا در نهایت اهداف اصلی این سبک از معماری محقق شود. این اصول شامل موارد زیر است:

  • استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر برای کاهش تولید دی اکسید کربن
  • کاهش و بازیافت زباله‌های شهری
  • استفاده از مصالح بومی
  • احترام به طبیعت و تنوع زیستی
  • مصرف بهینه و کمتر آب، برق و سایر انرژی‌ها

همچنین در معماری سبز تلاش بر این است که اصول استفاده از انرژی و مبانی معماری پایدار در کشورهای در حال توسعه، گسترش پیدا کند و همچنین از طریق آموزش این مباحث در میان افراد متخصص و غیر متخصص جایگاه خود را پیدا کند.

ساختمان سبز

ساختمان سبز

ساختمان سبز! از نام این نوع ساختمان می‌توان فهمید که اصول ساخت و ساز آن با پیروی از معماری پایدار پیش می‌رود. سبک طراحی این نوع از ساختمان‌ها به گونه‌ است که یا محیط زیست سازگار باشد و کم‌ترین میزان مصرف انرژی و تولید آلودگی را به دنبال داشته باشد. هدف نهایی طراحی این ساختمان‌ها احترام به طبیعت و کاهش تولید آلودگی و گازهای گلخانه‌ای است.

معماری سبز

ویژگی‌های ساختمان سبز

  • طراحی ساختمان جهت بهره گیری بیشینه از انرژی‌های پاک مانند انرژی خورشیدی
  • کمترین آسیب‌رسانی به زیستگاه‌‌های طبیعی
  • استفاده بهینه از فضا
  • استفاده از مصالح طبیعی
  • استفاده از مواد غیر سمی و پایدار
  • استفاده از مواردی مانند روف گاردن و دیوارهای سبز

مزایای استفاده از سبک معماری پایدار و ساختمان سبز

  • حفاظت از محیط زیست و احترام به طبیعت
  • کاهش مصرف سوخت های فسیلی
  • کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای
  • مقرون به صرفه بودن
  • حفظ سلامتی انسان
  • صرفه جویی در انرژی
  • کاهش آلودگی صوتی

معماری پایدار

در این مطلب با نکاتی در مورد معماری سبز و پایدار آشنا شدید. از همراهی شما با بستو سپاسگزاریم.